Högskoleprovet


Bok – ”Den kompletta guiden för högskoleprovet”

Den enda vägen att gå för att bli riktigt bra på något är att träna. Det gäller även för den som vill ha höga poäng på högskoleprovet. Träning kan ske på en rad olika sätt, mycket beroende på vilka delar av provet man behöver träna extra på. En hel del böcker finns som är specialiserade på de unika delarna medan andra böcker är mer generella.

Boken ”Den kompletta guiden för högskoleprovet” är en av de mer allmänna böckerna som anser sig ge ”komplett” information för de som vill förbättra sitt resultat. Boken kostar 399kr hos flera bokhandlare, bland annat Bokus.

Om boken:

Boken är strukturerad efter de delar som högskoleprovet består av och har en rad olika uppgifter och tester. Men det handlar inte bara om att träna på olika ord och mattematiska termer utan även att förstå dem i grunden. Därför går författarna grundligt igenom hur man bör tänka gällande problemlösning och lösningsteknik för att hitta rätt väg fram i en ”djungel av frågor och problem”.

Boken har däremot en nackdel. Den är utgiven 2011 och kan därmed inte längre kallas för ”komplett”. Den kanske var komplett när den gavs ut men det är som en av de som lämnat recension på boken skriver ”den har 5 år på nacken och det har hänt mycket sedan boken gavs ut”

Bortsett från att vissa delar inte är helt uppdaterade så ges överlag mycket bra betyg till boken. På sex recensioner ges 3st femmor, 2 femmor och en tvåa. Den som gav tvåan var även den som skrev citatet ovan. Personen lyfte ändå fram en hel del fördelar med boken utifrån att den gav inspiration och motivation till att träna inför högskoleprovet.

En annan person sammanfattar bokens innehåll mycket tydligt. Personen skriver att författarna tydligt skriver att de sätt som de förespråkar inte alltid måste vara de bästa. Man måste alltså hitta sin väg att gå för att lösa problemen. Läs boken och kanske hittar du din väg. Om inte så finns det minst fem ytterligare böcker inom nästan exakt samma ämne. Dessa går ofta att köpa med viss rabatt via rabattkoder. Böcker som är breda och tar upp allt som behövs för att få bra resultat på provet.

Alternativa vägar när Högskoleprovet inte lyckades
Träna matte inför högskoleprovet