Högskoleprovet


Datum och nya sajter om högskoleproven 2013

Snart dags för ännu ett högskoleprov, datum för 2013 års första prov är först den 15e januari, då öppnar anmälningstiden för vårens högskoleprov, en månad senare, den 15e februari, är sista dagen för att anmäla sig om man nu vill skriva provet senare som går av stapeln lördagen den 6e april.

Ska vi gissa att det igen blir över 60,000, kanske över 70,000 provsugna människor som planerar och betalar anmälningsavgiften som ligger på 350 kronor. Förra året var det dryga 65,000 på vårprovet, som alltid drar mer än höstens prov, förhoppningsvis blir det liknande siffror i april men visst vore det kul om det blev fler.

Uppdatering januari 2015: Några siter vi tidigare tipsat om är försvunna eller ändrade, att hålla reda på alla hemsidor är kanske för mycket begärt, men de 2 här nedan funkar fortfarande bra och/eller är uppdaterade:

Högskoleprovet2015.se, förutom alla små råd och tips på sidan så finns det även rabatt koder för de som vill köpa in högskoleprovets övningsbok, en riktig smart och billig investering för de som vill skriva ett så bra resultat som möjligt.

En hemsida som innehåller lite längre sammandrag om alla de saker som kan göras i förberedelser inför och under proven är Högskoleprov.org, just nu innehåller den endast ett fåtal inlägg men eftersom varje inlägg endast tar upp en specifik punkt och är runt 500 ord blir det lite mer förklaring och fördjupning på varje enskild punkt, sedan innehåller även sidan en komplett lista på provorter, både hemmavid och utomlands.

Det bådar gott för den nya sajten och ambitionen är att det ska bli en riktigt utförlig sida med mängder av smarta tips för alla som är intresserade av högskoleproven, för nya om de vill lära sig mera om vad en provskrivning egentligen kan innehålla samt de gamla uvarna som ändå kan hitta någon liten detalj som höjer provresultatet ett snäpp uppåt.

Färre högskoleplatser
Lägg grunden tidigt för bra resultat på högskoleprovet